Transfernieuws

'PSV in de markt voor negentienjarige buitenspeler van Sporting Portugal'

'PSV in de markt voor negentienjarige buitenspeler van Sporting Portugal'

08-06-2022 08:18 Laatste update: 09-06-2022 14:02

PSV is zich flink aan het oriënteren op de transfermarkt. Voetbal International weet dat de Eindhovenaren in de markt zijn voor de negentienjarige Joelson Fernandes van Sporting Portugal. De aanvaller zou de belangrijkste kandidaat zijn om de eventuele erfenis van Cody Gakpo op te vangen.

PSV laat het niet aan het toeval over en is al bezig met een opvolger voor Gakpo, die mogelijk deze zomer vertrekt. Daarbij is de naam van Fernandes uit de koker gekomen, weten VI en het ED. De Portugees, met roots in Guinee-Bissau, komt uit de jeugd van Sporting Portugal en werd afgelopen zomer verhuurt aan FC Basel. Fernandes kwam in het voorbije seizoen 23 keer in actie maar wist daarin niet te scoren.

Fernandes is in principe tot de zomer van 2023 verhuurt, en de Zwitsers hebben daarbij ook een optie tot koop weten te bedwingen. Ondanks dat hoopt PSV zich in de strijd te kunnen mengen. Naast een vertrek van Gakpo zou Bruma ook wel eens aan zijn laatste maanden bezig kunnen zijn in Eindhoven. De rappe Portugees staat op de radar van verschillende Turkse clubs.

Voor Fernandes maakt het niet uit of hij op links of rechts speelt. Hij kwam tot nu toe vijf keer in actie voor Jong Portugal en maakte vier keer zijn opwachting in de hoofdmacht van Sporting.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!