Nieuws

Taylor onthult: 'In de winterstop was een tijdelijk vertrek wel aan de orde'

Taylor onthult: 'In de winterstop was een tijdelijk vertrek wel aan de orde'

08-06-2022 07:45

Kenneth Taylor heeft nadrukkelijk op de deur geklopt bij Ajax in het laatste deel van het voorbije seizoen. De 20-jarige middenvelder heeft daar voor lange tijd op moeten wachten. In de winterstop werd er zelfs gezinspeeld op een tijdelijk vertrek.

Taylor liep al even mee bij het eerste van Ajax, maar moest geduldig wachten op zijn kans. 'Ik heb veel geduld moeten hebben. Hoewel ik weet dat dit erbij kan horen, is dat echt niet zo makkelijk voor een jonge speler', blikt de geboren Alkmaarder terug met Voetbal International. ‘Bij een club als Ajax is de concurrentie enorm, er zijn spelers die je niet zomaar even uit de basis speelt. Voor mijn gevoel was ik toe aan een volgende stap. In mijn hoofd was ik wel klaar met spelen in de Keuken Kampioen Divisie.’

Een logische stap zou een tijdelijk vertrek zijn geweest, en dat is ook ter sprake gekomen. 'In de winterstop was een tijdelijk vertrek wel aan de orde', onthult Taylor die werd aangesproken door Erik ten Hag. ‘De trainer kwam op een dag naar me toe en zei dat het misschien beter voor mijn ontwikkeling zou zijn om elders op huurbasis te gaan spelen. Ik reed in de auto naar huis en dacht erover na, maar was er al vrij snel uit: dat wilde ik niet. Ik heb hem dat ook gezegd, dat ik het waardeerde dat hij meedacht, maar dat ik mijn kans bij Ajax nog wel zou pakken. Let maar op trainer, ik ga mijn basisplek afdwingen, zei ik hem.'

Na zijn noodgedwongen debuut tegen Sparta Rotterdam ging het snel voor Taylor, die vanaf toen niet haast meer uit de basis verdween. 'Ik kwam in een ploeg die niet top draaide, maar we wonnen wel alles. En in die fase van het seizoen is dat eigenlijk het enige dat telt. Het heeft geresulteerd in de landstitel, een droom die uitkwam. En waar ik mijn hele leven naartoe heb gewerkt. Als speler van Ajax 1 de kampioensschaal in de lucht houden’, besluit de Ajacied.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!