Niet Van den Brom, maar Haar ontslagen bij Genk: 'Moeten tij doen keren'

Niet Van den Brom, maar Haar ontslagen bij Genk: 'Moeten tij doen keren'

Het gaat de laatste weken niet best met het KRC Genk van John van den Brom. De Nederlander krijgt echter het vertrouwen van de clubleiding, maar dat geldt niet voor zijn assistent Dennis Haar. Die kreeg maandag te horen dat hij zijn koffers kan pakken.

Van den Brom geeft op een ingelaste persconferentie aan waarom Haar moet vertrekken. Haar zorgde voor de teamtactische wedstrijdvoorbereidingen. "Ik heb Dennis naar hier gebracht. We hebben bij Utrecht op een goede manier samengewerkt en trokken dagelijks met elkaar op. Naast collega's, waren we ook vrienden. Je weet van elkaar hoe je elkaar kan helpen en steunen", zo wordt Van den Brom geciteerd door Het Laatste Nieuws.

De laatste tijd ging het echter niet goed meer. Er moest wat gebeuren, zo geeft de Nederlandse oefenmeester aan. "De boodschap dat hij zou stoppen, dat is natuurlijk nooit een mooi moment. Niet voor Dennis, niet voor mij. Er is wederzijds respect en het is moeilijk om hierover te praten, maar we zitten in een situatie waarin iets moet gebeuren. We moeten het tij doen keren en ik moet deze beslissing respecteren. Dat doe ik ook. Wat mij betreft wil ik het daarbij laten", zo sluit Van den Brom af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie