'Newcastle aast op Ten Hag en paait Ajax-trainer met astronomisch jaarsalaris'

'Newcastle aast op Ten Hag en paait Ajax-trainer met astronomisch jaarsalaris'

26 oktober - 16:32 Laatste update: 16:36
Premier League 0 Reacties

Erik ten Hag is in beeld om de nieuwe manager van Newcastle United te worden. Althans, dat meldt The Daily Mail. Als de succestrainer van Ajax ingaat op de Engelse interesse, wordt hij naar verluidt één van de best betaalde managers in de Premier League.

De zoektocht van Newcastle naar een nieuwe manager is in volle gang. De Portugese trainer Paulo Fonseca leek de beste papieren te hebben, maar Ten Hag wordt óók gezien als een potentiële opvolger van de ontslagen Steve Bruce. Op St. James' Park ligt een bruto jaarsalaris van dertien miljoen euro klaar, aldus The Daily Mail.

Met dat bedrag zou Ten Hag alleen Pep Guardiola (23,7 miljoen bij Manchester City) en Jürgen Klopp (17,8 miljoen bij Liverpool) voor zich moeten dulden op de lijst met best betaalde Premier League-managers. Overigens houdt de trainer uit Haaksbergen een slordige zeven miljoen euro over na belastingen.

Het is echter nog maar de vraag of Ten Hag openstaat voor de interesse van Newcastle. De 51-jarige trainer, eerder in beeld bij Tottenham Hotspur, zou kiezen voor een onzekere toekomst: na de Saudische overname is geld geen probleem meer, maar Newcastle is de huidige nummer negentien van de Premier League.

Naast Ten Hag en Fonseca worden Roberto Martinez (bondscoach België), Frank Lampard en Lucien Favre (beiden werkloos) in verband gebracht met de vacature. Interim-manager Graeme Jones neemt voorlopig de honneurs waar. Hij debuteerde afgelopen weekend met een gelijkspel tegen Crystal Palace (1-1).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie