Koeman reageert op belaging Barça-fans: 'Die mensen moeten opgevoed worden'

Koeman reageert op belaging Barça-fans: 'Die mensen moeten opgevoed worden'

26 oktober - 13:23 Laatste update: 13:53
Primera División 0 Reacties

Ronald Koeman heeft op de persconferentie in aanloop naar het duel met Rayo Vallecano gereageerd op het auto-incident na El Clásico. De Nederlandse trainer werd samen met zijn vrouw belaagd door tientallen supporters toen hij Camp Nou uitreed. 

"Het is een maatschappelijk probleem", begint Koeman zijn betoog. "Ik denk niet dat er een oplossing is voor wat er gebeurde toen ik Camp Nou verliet. Het zijn mensen met opvoedingsproblemen, ze weten niet wat normen en waarden zijn." De Barça-trainer is van mening dat het voorval verder geen aandacht moet krijgen. 

"De sfeer in het stadion was juist het tegenovergestelde, zelfs toen we 0-2 achter stonden bleef het publiek ons steunen. Je hoeft niet veel aandacht te besteden aan deze mensen. De beelden zeggen genoeg", vervolgt Koeman, die toelicht dat hij niet de enige was die belaagd is. "Het leek erop dat het alleen bij mij is gebeurd, maar er waren ook spelers die met hun vrouw en kinderen in de auto zaten die werden lastiggevallen bij het verlaten van het stadion. We moeten een manier vinden om te zorgen dat zich dit niet zal herhalen. Het is een maatschappelijk probleem dat over de hele wereld bestaat, helaas."

FC Barcelona neemt het woensdagavond op tegen promovendus Rayo Vallecano, dat uitstekend aan het seizoen begonnen is. Frenkie de Jong en Pedri doen in elk geval niet mee. Zij kampen allebei met een blessure. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie