Jong Oranje wint dankzij goals van Brobbey en Timber en klimt naar de eerste plek

03-06-2022 20:55 Laatste update: 20:59

Jong Oranje heeft door een sterke openingsfase met 0-3 gewonnen van Jong Moldavië. De ploeg van Erwin van de Looi staat door de overwinning voorlopig bovenaan in de poule.

Jong Oranje schoot uit de startblokken in Moldavië. Het was Quinten Timber die na een slim overstapje van Joshua Zirkzee zorgde voor de openingstreffer. De middenvelder van FC Utrecht krulde de bal keurig langs de doelman. Enkele minuten later verdubbelde Brian Brobbey de voorsprong voor Oranje. Verder vond er weinig spektakel plaats in de eerste helft.

Van de Looi zag dat de buit binnen was en bracht in de tweede helft Jan Paul van Hecke, Denso Kasius, Elayis Tavsan, Daishwan Redan en Myron Boadu binnen de lijnen. Brobbey bracht in het tweede bedrijf ook nog de 0-3 op het scorebord, wat tevens de einduitslag was. Door de overwinning klimt Jong Oranje naar de koppositie in de poule om kwalificatie voor het EK.