'Van de Beek maakt opvallende move: United-bankzitter weg bij zaakwaarnemer'

'Van de Beek maakt opvallende move: United-bankzitter weg bij zaakwaarnemer'

Donny van de Beek is weg bij zaakwaarnemer Guido Albers, weet Mike Verweij van De Telegraaf. De middenvelder van Manchester United maakt de overstap naar Ali Dursun, die tevens de belangenbehartiger van Frenkie de Jong is.

"Ja, hij heeft een transfer gemaakt", bevestigt Verweij in de podcast Kick-Off. "Hij is weg bij zijn zaakwaarnemer Guido Albers. En dat verbaasde me wel heel erg, omdat ik er heel erg van overtuigd was dat hij, tot de dood van Sjaak Swart in hopelijk 2052, Sjaak trouw zou blijven", vervolgt hij. In zijn Ajax-tijd was Swart een belangrijk persoon voor Van de Beek. Hij bracht hem eveneens met Albers in contact.

Dat Van de Beek voor Dursun kiest, ziet Verweij als iets positiefs. "Ali heeft de grootste transfer ooit voor een Nederlandse speler afgedwongen, want hij heeft voor 86 miljoen Frenkie naar Barcelona gebracht. Dus ik denk dat Donny nu ook hoopt dat hij een hele mooie nieuwe club krijgt", klinkt het.

Toch houdt Verweij een onderbuikgevoel over aan de overstap en baalt hij voor Albers. "Wat me een beetje verbaast: Albers had afgelopen winterstop Everton voor Donny van de Beek. Daar ging het bestuur mee akkoord, maar daar is Solskjaer voor gaan liggen. Dat is achteraf natuurlijk wel heel erg wrang als hij er op heel korte termijn uitvliegt bij United. Dus nu zal ook het bestuur van United zien dat het het allerbeste is om Van de Beek te verhuren. Dus dat was Albers ook honderd procent gelukt. En dat gaat Ali Dursun nu ook lukken. En dan zal Ali zeggen: zie je wel, het is allemaal niet zo moeilijk. En Albers blijft met lege handen achter", verwacht hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie