'Rampscenario Dortmund: Haaland dit jaar waarschijnlijk niet meer inzetbaar'

'Rampscenario Dortmund: Haaland dit jaar waarschijnlijk niet meer inzetbaar'

25 oktober - 13:58
Bundesliga 0 Reacties

Een flinke aderlating voor Borussia Dortmund: waar al bekend was dat Erling Haaland de return tegen Ajax zou gaan missen, vrezen Die Schwarzgelben nu dat hun doelpuntenmachine tot aan de winterstop aan de kant staat.

Borussia Dortmund-trainer Marco Rose bracht afgelopen vrijdag naar buiten dat Haaland 'enkele weken' moet toekijken wegens een heupblessure. Daardoor zou hij de thuiswedstrijd tegen Ajax en het voor Noorwegen allesbepalende WK-kwalificatieduel met Nederland aan zich voorbij moeten laten gaan. Het scenario blijkt wellicht erger, weet Jan-Age Fjørtoft.

De 71-voudig international van Noorwegen staat dicht op de Haaland-familie en is goed bevriend met hen. "Het kan zijn dat de wedstrijd tegen Ajax zijn laatste wedstrijd van dit kalenderjaar is geweest", zegt hij in gesprek met BILD voor het Bundesliga-duel van Borussia Dortmund met Arminia Bielefeld. 

Als dit waar is, voltrekt zich een rampscenario voor Dortmund. De Noorse Golden Boy is alleen dit Bundesliga-seizoen al bij dertien van de 25 goals van de ploeg direct betrokken. Voor de winterstop speelt de club uit het Ruhrgebied nog twaalf wedstrijden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie