Nieuws

Lewandowski op ramkoers met Bayern: 'Ik hoop dat ze me niet tegen mijn zin houden'

Lewandowski op ramkoers met Bayern: 'Ik hoop dat ze me niet tegen mijn zin houden'

30-05-2022 15:52 Laatste update: 15:56

Robert Lewandowski heeft zich nogmaals uitgesproken over zijn situatie bij Bayern München. De Poolse superspits zegt niet langer bij Bayern te kunnen spelen en hoopt dat Der Rekordmeister hem niet tegen zijn wil in bij de club houdt in het volgende seizoen. 

"Mijn Bayern-tijdperk is voorbij", laat de spits weten op een persconferentie in aanloop van de Nations League-wedstrijd tussen Polen en Wales. "Ik zie geen mogelijkheid meer om bij deze club te spelen." Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft Lewandowski al een persoonlijk akkoord bereikt met FC Barcelona en ligt er een driejarig contract klaar voor de spits in Catalonië. 

"Bayern is een serieuze club. Ik hoop dat ze me niet tegen mijn wil in hier houden", zegt Lewandowski, die nog tot 2023 vastligt bij de Duitse landskampioen. Ik wil hier niet meer spelen. Een overstap is de beste oplossing en ik hoop dat ze me niet tegenhouden. Misschien kan ik meer informatie geven na de internationale wedstrijden."

Lewandowski scoorde er dit seizoen weer flink op los en werkt sinds zijn komst in 2014 aan een waanzinnig moyenne. De Pool was dit seizoen goed voor 50 doelpunten en zeven assists in 46 wedstrijden.