Slot: 'Dat moet je totaal niet relateren aan een opmerkinkje links of rechts'

19-03-2023 19:51
1

Arne Slot heeft het opgenomen voor de Feyenoorders die het beeld zouden hebben geschetst een hekel aan Ajax te hebben. De oefenmeester stelt dat er soms wel degelijk opmerkingen worden gemaakt, maar dat het alles te maken heeft met de wil om voor de fans te winnen.

Na afloop van de door Feyenoord gewonnen Klassieker verscheen Orkun Kökçü voor de camera’s van ESPN. De aanvoerder sprak stevige teksten en deelde hier en daar een sneer uit naar Ajax. Volgens Slot hebben die opmerkingen niets te maken met kwaad bloed richting Amsterdam.

"Je wint omdat de jongens ongelofelijk hard werken, het druk zetten fantastisch voor elkaar doen en omdat ze de tweede helft hartstikke goed gevoetbald hebben", begint de oefenmeester op de persconferentie. "Er worden links en rechts door ons wel een opmerking gemaakt, maar daar denk je tijdens de wedstrijd niet over na, zij (de spelers, red.) niet en ik niet."

"Het leeft veel meer dat je hier 17 jaar niet hebt gewonnen", vervolgt Slot, die blij is voor de fans. "Het zou mooi zijn om die supporters die ons altijd weer aanmoedigen en er ook gisteren (tijdens de laatste training, red.) weer waren een overwinning te geven. Dan wil je die wedstrijd voor ons zelf en die mensen winnen en dat moet je totaal niet relateren aan een opmerkinkje hier of daar."