Oud Haaland-trainer snapt niets van ophef: 'Als ze hem niet willen, neem ik hem'

14-03-2023 08:37 Laatste update: 08:51

Marco Rose snapt niets van de discussie rondom Erling Haaland. De Noor werd bekritiseerd door Manchester City-trainer Pep Guardiola.

Guardiola verwijt Haaland dat hij meer actief moet zijn in het spel dat Manchester City hanteert. De Spaanse oefenmeester stelt dat hij niet van spelers houdt die alleen maar in de zestien meter zijn om doelpunten te maken.

"Als je hem niet wil, stuur hem dan maar naar mij", grapt RB Leipzig-trainer Rose, die in het verleden met Haaland samenwerkte bij Borussia Dortmund. "Ik ben erg verrast over de discussie want ik hou van hem. Hij is een goede jongen en een goede speler."

"Het is moeilijk om tegen Manchester City te spelen omdat je niet weet wat ze gaan doen", vervolgt de Duitse oefenmeester, die Haaland als voorbeeld neemt. "Ze kunnen Erling gebruiken als kapstok, maar ook als speler die je in de diepte wil sturen. Naar mijn mening zijn ze nu completer. Als hij daar nog één jaar speelt en gewend raakt aan de wensen van Pep, dan kan het heel, heel succesvol worden", besluit hij.