Meer video’s

Gullit heeft advies voor PL-ster: 'Als de club niet goed genoeg is moet je gaan'

13 maart - 17:45

Ruud Gullit heeft Harry Kane advies gegeven. De voormalig Oranje-international stelt dat de Engelsman naar een andere club dan Tottenham Hotspur moet gaan als hij trofeeën wil winnen.

De 29-jarige Kane is een echte jongen van Tottenham. De spits doorliep de jeugdopleiding en is nu met ruim tweehonderd doelpunten all-time topscorer van de club. Interesse van andere clubs in Kane is er altijd geweest, maar zelf koos hij er voor om bij Spurs te blijven. Een prijs wist de aanvaller nog altijd niet te pakken met zijn jeugdliefde.

"Het ergste aan het niet winnen van een prijs is dat je altijd spelers zijn die loyaal zijn", begint Gullit in de studio wanneer het over Kane gaat. "Maar als je geen trofeeën wint, wat zit er dan in het vat voor jou? Je wil toch trofeeën winnen? Als de club niet goed genoeg is moet je gewoon gaan."

Gullit trekt vervolgens de vergelijking in zijn eigen carrière, waarin hij de stappen van Haarlem naar Feyenoord naar PSV naar AC Milan noemt. "Ik startte vroeger bij Haarlem, een lagere club die niets won. Toen ben ik naar een club gegaan die groter was (Feyenoord, red.). Ik mocht daar met Cruijff spelen en die zei: als je weggaat zullen de fans niet blij zijn, maar je moet aan jezelf denken", aldus de voormalig middenvelder, die hetzelfde meemaakte toen hij van PSV naar AC Milan ging. "Fans vinden het niet leuk maar na je carrière wil je een goed cv hebben", besluit hij.