Van Nistelrooij: 'Waren aan het trainen en dan wordt Noni van het veld geplukt'

22 januari - 07:27

Voor PSV-trainer Ruud van Nistelrooij was het een week met pieken en dalen. Na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse (1-0) gaf de oefenmeester aan dat het vertrek van Noni Madueke wel rauw op zijn dak viel.

PSV boekte zaterdagavond een benauwde zege op Vitesse. Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd gaf Van Nistelrooij aan wat voor hectische week hij had meegemaakt in Eindhoven. "Het was een hele intensieve, drukke week voor mij als coach. En ook voor de spelers, maar daardoor weet je dat er heel veel moest gebeuren deze week. Dat is ook gebeurd", begint Van Nistelrooij. "Afgelopen donderdag waren we aan het trainen en dan wordt Noni van het veld geplukt. Ja dan gebeurt er natuurlijk iets. Hij doet een afscheidswoordje terwijl we de warming-up en een positiespel deden en we ons klaar maakten voor de elf tegen elf. Dan doet hij zijn afscheidswoordje en krijgt hij applaus. Dan ga je iemand anders opstellen en het op een andere manier doen. Dan denk je: Wat gebeurt er allemaal. Nou dat is één voorbeeld."

De trainer van PSV geeft aan dat de blamage van een week eerder tegen Fortuna Sittard (2-2) al snel was verwerkt. "Fortuna hadden we toen al afgesloten, maar dat was ook een pittige om te verwerken. Dat moet je als team verwerken, maar ook de individuele spelers. Het was druk en dat speelt er achter de schermen veel qua transferwindow. Ik heb niet stilgezeten deze week."