Samenvatting: bizarre slotfase met twee goals van Palmer dompelt United in rouw

5 april - 07:10

Cole Palmer was de grote held van Stamford Bridge. De jonge Engelse aanvaller scoorde een hattrick en zorgde daarvoor voor een 4-3 overwinning op Manchester United. Twee van zijn doelpunten vielen in de honderste minuut wat tot een bizarre slotfase leidde.

Binnen twintig minuten zag het er slecht uit voor Erik ten Hag en zijn manschappen. Na vier minuten opende Conor Gallagher de score al en die werd vanaf elf meter door Cole Palmer vergroot. Toch kwam Manchester United nog voor de rust terug aan de hand van treffers van Alejandro Garnacho en Bruno Fernandes. De Argentijn zou ook na een assist van Antony de 2-3 op het scorebord zetten.

Daarmee leek de comeback compleet, maar Palmer schreef in de acht minuten durende blessuretijd nog een hoofdstuk. Eerst kreeg Chelsea een strafschop, waarna nog geen minuut later de Engelsman The Blues naarr de overwinning schoot. Bij een corner stond United niet op te letten en een van richting verandert schot deed André Onana de das om.

Daarmee is het gat tussen Chelsea en Manchester United geslonken naar slechts vijf punten. De ploeg van Mauricio Pochettino heeft ook nog één wedstrijd minder gespeeld dan The Red Devils en daarmee lijkt een terugslag in de strijd voor Europees voetbal mogelijk. Zondagmiddag wacht voor Ten Hag alweer de volgende enorme wedstrijd. Dan speelt Manchester United tegen Liverpool.