Bosz geeft uitleg: komt Dortmund-uit in gevaar voor Joey Veerman?

7 maart - 13:40

Peter Bosz kan nog altijd geen duidelijkheid geven over het al dan niet meespelen van Joey Veerman tegen Borussia Dortmund. De middenvelder van PSV kampt nog altijd met een bovenbeenblessure, waar Bosz dagelijks updates over krijgt. Komende woensdag spelen de Eindhovenaren in de Champions League tegen de Duitsers, maar vrijdag wacht eerst een competitieduel met Go Ahead Eagles.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met de Eagles vertelde Bosz al dat het niet zeker is dat Veerman en ook Ismael Saibari, zijn compagnon op het middenveld, vrijdagavond inzetbaar zullen zijn.

Of dat tegen Dortmund wel het geval is? "Ik hoop het, maar je weet het natuurlijk nooit. Zolang hij (Veerman, red.) niet daarvoor getraind of gespeeld heeft, dan blijft het lastig om daar iets van te vinden of van te zeggen. Ik hoop het, maar ik weet het niet."

'Als je een blessure hebt, bijvoorbeeld zoals die van Noa (Lang, red.), dan praat je daar niet van dag tot dag over met de medische staf", aldus Bosz, verwijzend naar de langslepende blessure van zijn aanvaller. "Maar een Ismael, een Joey… Daar krijg ik iedere dag een update van. Dus ik hoop dat zometeen ook weer te horen. Die jongens zijn wel weer aan het trainen en dan krijg ik ook wel te horen wat ze doen, maar dat is inderdaad van dag tot dag."

Go Ahead Eagles – PSV begint vrijdagavond om 20.00 uur in De Adelaarshorst. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van het duel. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.