Update: Twente-fans ondanks ingreep ME toch naar binnen in GelreDome

2 maart - 19:45 Laatste update: 20:42

De supporters van FC Twente mogen het uitvak van het GelreDome voorlopig nog niet betreden. Op sociale media is te zien dat de ME ingrijpt bij het stadion van Vitesse, omdat de meegereisde supporters van de Tukkers provocerende tekstdoeken zouden hebben meegenomen.

Tubantia/TC meldt dat er bovendien twee supportersbussen van Twente in de buurt van Arnhem van de snelweg zijn gehaald. Bij het GelreDome zou daarvoor een opstootje zijn geweest. De supporters hadden een sfeeractie gepland, als reactie op een spandoek die in 2018 werd getoond tijdens het duel.

Toen kwam de aanhang van Vitesse met de tekst 'Het is maar een spelletje'. In die periode degradeerden de Tukkers voor het eerst sinds tijden naar de Keuken Kampioen Divisie. Vijf jaar later zijn de rollen compleet omgedraaid. Momenteel verkeert Vitesse in degradatienood en staat Twente op een derde plaats, die virtueel recht geeft op een ticket voor de voorrondes van de Champions League.

Vitesse – FC Twente begint om 20.00 uur. Het is nog maar de vraag of de 750 meegereisde Twente-supporters überhaupt bij de wedstrijd aanwezig mogen zijn.

Update: inmiddels zijn de Twente-supporters gewoon aanwezig in het GelreDome.