Bosz blikt terug op dubieus penaltymoment Hummels: 'Denk dat hij de bal speelde'

23 februari - 17:32

Peter Bosz geeft toe dat PSV dinsdagavond een makkelijk gegeven strafschop meekreeg in het Champions League-duel met Borussia Dortmund. Mats Hummels beging een sliding op Malik Tillman, waarna de bal op de stip werd gelegd en Luuk de Jong de 1-1 binnenschoof, wat later ook de eindstand bleek. De coach van de Eindhovenaren vertelt een aantal dagen later dat hij vindt dat Hummels de bal raakte.

Daags voor het competitietreffen met PEC Zwolle analyseert Bosz het cruciale moment nog eens op de persconferentie. Hij zag een mooie aanval, die via Joey Veerman en de dieplopende Hirving Lozano bij Tillman eindigde. "Die de bal mee de zestien innam, en toen kwam Hummels hard inglijden. En ik denk dat hij de bal raakte, waarbij hij natuurlijk wel vol op hem inglijdt."

Bosz erkent daarom dat het PSV enigszins heeft meegezeten. "Ja, maar ik vond wel dat wij een doelpunt verdienden", aldus de coach.

PSV gaat zaterdagavond om 20.00 uur op bezoek in Zwolle. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij Langs de Lijn van VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.