Blessurespook duikt op bij Liverpool: de enorme waslijst aan afwezige spelers

20 februari - 17:49 Laatste update: 25 februari - 16:32

Liverpool wordt momenteel geteisterd door het blessurespook. De afwezigheid van een grote hoeveelheid basisspelers heeft gelukkig voor The Reds nog geen weerslag op de resultaten, maar Jürgen Klopp noemt de situatie 'problematisch'. Over deze vijf spelers maakt de Duitse manager zich zorgen.

Ruim tien blessures op Anfield

Wie afgelopen zaterdag naar Liverpool keek zag het elftal makkelijk winnen van Brentford, maar onder het toeziend oog van een bedaarde Klopp. De Duitser had in de eerste helft al een tweetal spelers weg zien vallen wegens blessures. Dat gaat over Curtis Jones en Diogo Jota. Het tweetal viel respectievelijk uit wegens een blessure aan een gewrichtsband en de knie. Ryan Gravenberch raakte in de Carabao Cup-finale tegen Chelsea geblesseerd aan de enkel na een overtreding van Moises Caicedo en moest het veld verlaten, waardoor de zorgen van Klopp toenemen. 

Jota en Jones voegen zich bij drie andere geblesseerde Liverpool-gegadigden. Alisson Becker ontbreekt al sinds begin februari bij The Reds. Dat geldt ook voor Trent Alexander-Arnold en Dominik Szoboszlai, maar zij zijn volgens Klopp weer op de weg terug. 

Gelukkig voor Klopp is er met Mohammed Salah weer een belangrijke speler teruggekeerd. De Egyptenaar viel afgelopen zaterdag in en luisterde die invalbeurt op met een goal en een assist. Daarmee had hij een grote bijdrage aan de met 1-4 gewonnen wedstrijd, maar de Egyptenaar heeft wel een hamstringblessure overgehouden aan het drukke schema. 

Overige blessures bij Liverpool:

Darwin Núñez
Ben Doak
Joel Matip
Thiago
Stefan Bajcetic