Xavi grapt na vertrek van Klopp: 'Ik vraag de experts ook iedere dag om extra energie'

26 januari - 20:44 Laatste update: 20:48

Xavi Hernández heeft met enige humor gereageerd op het vertrek van Jürgen Klopp bij Liverpool. Volgens de Spanjaard is het trainersvak uitputtend en vraagt hij iedere dag bij de voedingsexperts om extra energie.

Klopp gaf vrijdag aan dat hij na ruim acht jaar gaat vertrekken bij Liverpool. Xavi zit nu ruim twee jaar in het zadel bij Barcelona en geeft aan dat het een vermoeiende baan is. "Ik vraag de voedingsexperts iedere ochtend voor extra energie. Iedere ochtend"”, grapt Xavi op de persconferentie. "Ik zeg: Silvia, geef me toch iets extra's."

Volgens Xavi gaat het goed met hem, maar komt er altijd veel op zijn bord terecht. "Misschien ben ik de enige die de realiteit van deze club volledig begrijpt. Het is momenteel lastig en van boven uit laten ze dat ook zien. Economisch, sociaal en sportief is het een hoop. Ik denk dat we het goed doen momenteel en dat we stappen zetten, maar het is erg zwaar op het moment. Aan het eind van het seizen gaan we het zien, maar ik heb nog genoeg energie hoor."