Teleurstelling alom: hoe verliep de Afrika Cup in 2019 voor de Atlas Leeuwen

17 januari - 15:30

Voor Marokko is het eindelijk ook zo ver. De Atlas Leeuwen gaan ook beginnen aan de Afrika Cup. De vorige twee edities eindigden niet zoals gehoopt en beide keren werd de ploeg op spectaculaire wijze uitgeschakeld.

Het eerste duel van Marokko op de Afrika Cup is tegen Tanzania. De nummer 121 van de FIFA Wereldranglijst zou in principe geen obstakel moeten vormen, maar al eerder bleek dat er stunts in het verschiet liggen. In 2019 ondervonden de Atlas Leeuwen dat ook, want in de achtste finale werden zij door Benin naar huis gestuurd. Benin kwam verrassend op voorsprong, waarna Youssef En-Nesyri gelijk maakte. Hakim Ziyech miste vervolgens een strafschop, waarna strafschoppen ook beslissing moesten geven. Benin nam die beter en ging daarom verder.

Vorige editie lukte het de mannen van Walid Regragui om een ronde verder te komen. De kwartfinale was toen het eindstation, nadat Egypte in de verlenging te sterk was. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord, maar in de honderste minuut viel de beslissing. Mahmoud Hassan kon de treffer op zijn naam schrijven.

logo

Marokko

  • 3
  • 0
logo

Tanzania

FT
  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
woensdag 17 januari 2024
Stadion
Stade Laurent Pokou
Aftrap
18:00
Scheidsrechter
Mahamat