Nieuws

Van der Meyde: 'Was een soort psychopaat, iemand met een hele andere mindset'

Van der Meyde: 'Was een soort psychopaat, iemand met een hele andere mindset'

29-05-2022 16:49 Laatste update: 17:15

Andy van der Meyde zegt 'sorry' tegen Everton en zijn supporters. De voormalig buitenspeler van de club uit Liverpool liet zich in het verleden niet altijd positief uit over manager David Moyes en daar wil hij nu zijn excuses voor aanbieden.

Van der Meyde verruilde in 2005 Internazionale voor Everton. De voormalig Oranje-international wist de hoge verwachtingen van de club nooit waar te maken en speelde slechts 24 wedstrijden in het eerste elftal. Daarnaast liep de club ook imagoschade op door zijn gedrag. "Als ik nu terugdenk aan alle dingen die ik heb gedaan, wow", vertelt hij op de officiële clubwebsite van Everton. "Ik was een soort psychopaat, iemand met een hele andere mindset. Het was raar. Ik was heel anders dan mijn normale zelf."

De voormalig speler van onder meer Ajax en PSV is jaren later gaan inzien dat hij veel fouten heeft gemaakt. "Het was niet de schuld van de manager en ook niet van mijn ploeggenoten en de supporters. Het was niemands schuld, behalve die van mij. Ik had veel agressie in me. Ik heb een paar slechte dingen over Everton gezegd, domme dingen. Ik dacht niet helder na en zie dat nu ik tot rust ben gekomen. Ik heb spijt van wat ik heb gezegd. Een paar jaar later dacht ik: Andy man, je hebt het echt verprutst."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!