Nieuws

Twente ziet gehuurde sterkhouder na één seizoen weer vertrekken uit Enschede

Twente ziet gehuurde sterkhouder na één seizoen weer vertrekken uit Enschede

27-05-2022 12:07

FC Twente zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe aanvallende middenvelder. Michel Vlap keert terug naar RSC Anderlecht, een extra jaar Eredivisie zit er dan ook niet in.

In 2019 verruilde Vlap sc Heerenveen voor Anderlecht, maar na een sterk debuutjaar kwam het niet tot een vaste basisplek. Na een jaar in Duisland te hebben gevoetbald bij Arminia Bielefeld, lonkte een rentree in de Eredivisie bij FC Twente.

Met Vlap in het elftal bereikte de Tukkers Europees voetbal, wat zonder de middenvelder gespeeld gaat worden. Algemeen directeur Paul van der Kraan bevestigt de terugkeer van Vlap. 'Zijn werkgever Anderlecht wil hem niet nog een jaar verhuren aan ons', schrijft hij op de clubsite. 'Aangezien een definitieve overname financieel niet haalbaar is, moeten we afscheid nemen. Uiteraard danken we Michel voor zijn inzet dit seizoen en wensen we hem veel succes in zijn verdere carrière.'

De opvolger van Vlap is in de persoon van Sem Steijn al gearriveerd in Enschede. Hij komt na de laatste play-off-wedstrijd van ADO Den Haag tegen Excelsior over van de Residentieclub.