Nieuws

PSV gefrustreerd door radiostilte van Güzübüyük: 'Hij had uitleg moeten geven'

PSV gefrustreerd door radiostilte van Güzübüyük: 'Hij had uitleg moeten geven'

24-05-2022 07:56 Laatste update: 08:49

Het veelbesproken penaltymoment in de topper tussen Feyenoord en PSV zal de gemoederen nog wel even bezighouden. Scheidsrechter Serdar Güzübüyük gaf in de slotseconde een strafschop aan Feyenoord, waardoor PSV de landstitel kon vergeten. De Eindhovenaren hebben sindsdien geen contact gehad met de leidsman en wachten nog altijd op een verklaring. 

Technisch directeur John de Jong wilde na de wedstrijd al verhaal halen, maar kreeg nul op het rekest van de arbiter. "We hebben de scheidsrechter na de wedstrijd al gevraagd om de zaak toe te lichten. Dat is niet gebeurd. Tot op de dag van vandaag weten we nog steeds niet waarom hij nou eigenlijk tot een penalty besloten heeft", stelt De Jong tegenover het Eindhovens Dagblad. Güzübüyük bleef na het duel in de kleedkamer achter en wilde de pers noch de clubs te woord staan.

PSV wacht nog altijd op antwoorden over de discutabele beslissing van de scheidsrechter. "Wat nu de reden was om dit te doen? Ik weet het nog steeds niet", aldus De Jong. Volgens de technisch directeur was Güzübüyük vóór het penaltymoment al niet in goede doen. "Hij begon die wedstrijd al niet goed en liet meerdere overtredingen lopen die al geel waard waren geweest, ook voor ons."

De Jong wil niet kwijt wat er was gebeurd in de strijd om de landstitel zonder de strafschop. "Als je na 34 wedstrijden bovenaan staat, ben je wel terecht kampioen", zegt de technisch directeur over concurrent Ajax, dat aan het langste eind trok. "Dat wil ik ook gezegd hebben. Dat de arbiter zijn fout niet heeft toegelicht, is niet goed. Hij had uitleg moeten geven aan onze supporters", besluit De Jong.