Nieuws

Aboukhlal uit frustraties na beslissende goal: 'Zal wel een trotse jongen zijn'

Aboukhlal uit frustraties na beslissende goal: 'Zal wel een trotse jongen zijn'

22-05-2022 17:23 Laatste update: 17:28

Zakaria Aboukhlal is de gevierde man bij AZ. De aanvaller werd na zijn invalbeurt uitgefloten, maar was even later wel heel belangrijk met de beslissende 2-0. Na de goal trok hij zijn shirt uit en maakte een gefrustreerde indruk, zagen ook de analisten van ESPN.

Aboukhlal raakte dit seizoen zijn basisplaats kwijt en moet het sindsdien doen met invalbeurten. Als invaller was hij vaak belangrijk en zo ook in de return tegen sc Heerenveen. Na de goal maakte de aanvaller wat gebaren richting het publiek en wees hij naar zijn naam op de achterkant van het shirt.

"Het zal wel een trotse jongen zijn, die waarschijnlijk vindt dat hij veel beter is dan iedereen denkt", reageert Kenneth Perez. "Zo'n invalbeurt is goed, maar als basisspeler was het dit seizoen vlees noch vis. Maar het gebeurt vaker dat spelers zo reageren als ze niet de waardering krijgen waar ze recht op denken te hebben. Uitfluiten hoort er ook weleens bij. Het kan met zijn houding te maken hebben."

De andere analist van dienst, Kees Kwakman, stelt dat Aboukhlal ontevreden is over zijn rol. "Het heeft een langere historie, want het is vaker gebeurd." Kwakman heeft ook zijn bedenkingen bij het thuispubliek. "Je eigen speler uitfluiten, terwijl die nog geen bal heeft geraakt... Dat is niet lekker."