Triest nieuws: Feyenoord-icoon Wim Jansen lijdt aan dementie

Triest nieuws: Feyenoord-icoon Wim Jansen lijdt aan dementie

23 oktober - 09:36
Eredivisie 0 Reacties

Triest nieuws uit Rotterdam. Feyenoord-icoon Wim Jansen lijdt aan dementie. Dat onthult de oud-trainer van de Rotterdammers zijn biografie, die volgende week op zijn 75e verjaardag uitkomt.

"Hoe snel zal het gaan?", vraagt Jansen zich hardop af in zijn biografie Meesterbrein, opgetekend door het Algemeen Dagblad. Het Feyenoord-icoon liet zich tijdens de coronacrisis grondig onderzoeken, nadat hij merkte steeds vaker aan zijn vrouw te moeten vragen welke dag het was. De twijfel bij Jansen sloeg toe nadat hij de biografie van generatiegenoot Piet Schrijvers gelezen had, die ook Alzheimer had.

Het onderzoek bevestigde hetgeen waar Jansen al bang voor was. De oud-trainer vraagt zich af hoe snel de dementie zich zal ontwikkelen. Momenteel heeft Jansen een beginnende vorm. "Of blijft het nog een tijdje zoals het nu is? Ik wil zolang mogelijk genieten van onze kinderen en twee kleinkinderen. We gaan nog naar de thuiswedstrijden van Feyenoord. Bij al het andere zal ik keuzes moeten maken."

Jansen leefde graag in de luwte en wilde daarom bijvoorbeeld ook niet zijn naam en foto op de website Feyenoord zien, toen hij daar de jeugd ging trainen. "Ik wil dat niet, joh. Ik ben vrij en onafhankelijk."Het Feyenoord-icoon moest dan ook overgehaald worden om een biografie over zijn leven te laten schrijven. Na overleg met zijn familie ging hij overstag.

Jansen speelde 476 wedstrijden voor Feyenoord en won met de Rotterdammers de UEFA Cup, drie landstitels en een KNVB Beker. Als trainer leidde hij de ploeg begin jaren '90 door een crisisperiode, waarin Feyenoord ieder dubbeltje moest omdraaien. Desondanks won hij toch tweemaal de KNVB Beker. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie