Nieuws

'Politie verhoort eerste verdachte naar aanleiding van overlijden Lukoki (29)'

'Politie verhoort eerste verdachte naar aanleiding van overlijden Lukoki (29)'

17-05-2022 11:35 Laatste update: 11:37

De politie heeft in de zaak rondom de onlangs overleden Jody Lukoki een eerste verdachte gehoord. MMA-fighter Victor K. uit Almere is aangehouden in verband met de dood van de voetballer, meldt De Telegraaf.

Het is niet de eerste keer dat K. verdachte is van een zwaar delict. Hij werd in 2017 al verdacht van de moord op Esther Paul. De aanhouding van Tigri, zoals zijn bijnaam luidt, wordt bevestigd door de politie aan De Telegraaf. Een week voor het overlijden van Lukoki zou hij zijn mishandeld op een feest, bevestigen diverse getuigen.

Daarbij zou K. éen van de aanwezigen zijn geweest. "Er worden verschillende getuigen en verdachten gehoord deze week. Het onderzoek loopt nog. Het Openbaar Ministerie zal uiteindelijk het besluit tot vervolging nemen", vertelt een woordvoerder aan De Telegraaf. Er is inmiddels sectie verricht op het lichaam van Lukoki (29), waar de politie zich niet verder over uit wil laten.

De advocaat van K. spreekt van 'onenigheid' tussen familieleden en Lukoki op een feest. "Mijn cliënt gaf mensen een lichte 'bitch-slap' om ze tot de orde te roepen en escalatie te voorkomen", vertelt Jan-Hein Kuipers aan de ochtendkrant. "Dat is alles. En mij is duidelijk verteld door de politie dat de dood van Lukoki niet het gevolg is van een mishandeling, maar een bacteriële infectie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!