Nieuws

Gakpo waardeert ludieke actie van supporters: 'Was het minste wat ik kon doen'

Gakpo waardeert ludieke actie van supporters: 'Was het minste wat ik kon doen'

12-05-2022 07:31

Cody Gakpo heeft Ajax met PSV niet van de landstitel kunnen afhouden, maar de aanvaller had na afloop van het duel met NEC (3-2) wel een leuk onderonsje met de meegereisde supporters. Een fan had een levensgroot contract meegenomen waar Gakpo met graffiti zijn handtekening op zette. 

Ondanks de overwinning op de Nijmegenaren kan PSV niet meer naast Ajax komen en daarmee is het seizoen afgelopen voor PSV. De nummer twee van de Eredivisie leek op rozen te zitten tegen NEC, maar verslikte zich nog bijna in de tweede helft. Gakpo denkt dat PSV dit seioen in goede doen was en een hoop momenten de verkeerde kant opvielen voor de Eindhovenaren. "Niet dat we op het spelbeeld hebben verloren. Iedereen weet hoe het is gelopen", stelt de aanvaller tegenover de NOS. "Dan is het extra zuur als je daarom nu niet meer meespeelt om het kampioenschap."

De kans lijkt zeer aanwezig dat Gakpo zondag zijn laatste wedstrijd voor PSV zal spelen op bezoek bij PEC Zwolle. Arsenal lijkt de beste papieren te hebben om de aanvoerder in te lijven, maar daar probeerden PSV-fans nog een stokje voor te steken met een levensgroot contract. Gakpo kon de actie wel waarderen en zette zijn naam op het spandoek. "Ja, ik had het wel stiekem gelezen. Maar dat was niet mijn echte handtekening… Maar natuurlijk, een mooi gebaar en ze hebben er hard voor gewerkt om het te maken. Dus dat was het minste wat ik kon doen", besluit Gakpo.