Nieuws

Vertrek Schmidt valt zwaar bij PSV: 'Alle spelers blij dat Schmidt de trainer is'

Vertrek Schmidt valt zwaar bij PSV: 'Alle spelers blij dat Schmidt de trainer is'

07-05-2022 15:31

Philipp Max heeft de jacht op de landstitel vooralsnog niet opgegeven. De Eindhovenaren staan zondagmidddag tegenover Feyenoord in De Kuip, terwijl Ajax op bezoek gaat bij AZ. Het is een speelronde die misschien al de doorslag geeft voor de titel, weet de verdediger. 

De achterstand van PSV bedraagt namelijk vier punten met slechts drie competitieronden te gaan. Bij een verlies van Ajax en overwinning van PSV ligt alles ineens weer open en is de achterstand slechts één punt. "We weten dat de kans klein is en dat we sowieso zelf alles moeten winnen, maar we gaan er nog altijd honderd procent voor", laat Max aan het Eindhovens Dagblad weten.

De overwinning op Ajax in de KNVB Beker heeft de Eindhovenaren een flinke boost gegeven voor de eindstrijd. "Dat we de Nederlandse beker hebben gewonnen, helpt ons nu om voor die laatste kans te vechten. Iedereen bij de club heeft gevoeld wat het is om een prijs te pakken en geeft vol gas", erkent de verdediger. 

Trainer Roger Schmidt verlaat na dit seizoen de Nederlandse velden en gaat aan de slag bij Benfica. Max zal de Duitse oefenmeester missen. "Het is jammer dat hij weggaat. Volgens mij zijn alle spelers blij dat Roger onze trainer is, ook degenen die niet altijd spelen", stelt de verdediger. "Je moet er gewoon niet door afgeleid raken, iets wat mij als heel jonge speler nog wel eens overkwam. Nu niet meer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!