Wedstrijdverslag

Inter komt knap terug van een 0-2 achterstand en houdt druk op rivaal AC Milan

Inter komt knap terug van een 0-2 achterstand en houdt druk op rivaal AC Milan

06-05-2022 21:06

Internazionale heeft geen fout gemaakt in de Italiaanse titelstrijd. In eigen huis wist het een 0-2 achterstand weg te poetsen tegen Empoli en daarmee de druk op AC Milan weer op te voeren.

Inter kende in eigen huis een dramatische start. Al na vijf minuten kwamen de Milanezen op achterstand door een goal van Andrea Pinamonti. De spits die uitgerekend verhuurd wordt door Inter schoot van dichtbij de 0-1 binnen. Na een half uur spelen kreeg de thuisploeg ook nog de tweede tegentreffer om de oren. Kristjan Asllani strafte een fout van Stefan de Vrij genadeloos af: 0-2. In de veertigste minuut zorgde Empoli-aanvoerder Simone Romagnoli voor de 1-2 en op slag van rust bracht Lautaro Martínez de stand weer gelijk.

Inter was weer helemaal terug in de wedstrijd en zocht na rust de aanval op. Na een uur spelen schoot Martínez zijn tweede treffer van de avond tegen de touwen en Alexis Sánchez bracht in blessuretijd de eindstand op 4-2. Door de overwinning staat Inter in ieder geval tot zondag bovenaan in de Serie A.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!