Nieuws

Mulder vertrekt met 'rotgevoel' bij Heerenveen: 'Niet de juiste gang van zaken'

Mulder vertrekt met 'rotgevoel' bij Heerenveen: 'Niet de juiste gang van zaken'

06-05-2022 15:38

Het contract van Erwin Mulder wordt niet verlengd door sc Heerenveen, zo communiceerden de Friezen eerder deze week. De doelman kan zich vinden in het besluit, maar hekelt de gang van zaken. Volgens de ervaren goalie handelt de club niet netjes.

Het tweejarige contract dat Mulder in 2020 tekende bij sc Heerenveen is bijna ten einde. De club besloot niet door te gaan met de 33-jarige keeper. "Dat de club deze keuze heeft gemaakt, daar hebben ze alle recht toe", vertelt Mulder aan Voetbal International. "Laat dat duidelijk zijn. De manier waarop er gecommuniceerd is, had anders gekund."

In maart werd zijn verbintenis formeel opgezegd, maar er zou volgens Mulder afgesproken zijn om later opnieuw met elkaar om de tafel te gaan. "Dat gesprek is er alleen nooit meer geweest", zucht hij tegenover het weekblad. Kees van Wonderen is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer in Friesland en liet zich ontvallen met een sluitpost te willen versterken. In het bewust interview hintte hij nadrukkelijk op de komst van Andries Noppert.

De keuze van Heerenveen moest Mulder via de media vernemen. "Dat vind ik niet de juiste gang van zaken en dat heb ik inmiddels binnenskamers duidelijk gemaakt. Persoonlijk had ik wel een aanbieding van de club verwacht, maar ik kan er heel goed mee leven dat de club iets anders besloten heeft. De manier waarop geeft me alleen een rotgevoel."

Reactie Heerenveen
Ferry de Haan reageert namens Heerenveen. "Toen wij in maart Erwins contract opzegden, hebben we gezegd dat we op een later moment bij elkaar terug zouden komen, maar dat beide partijen zich in de tussentijd konden oriënteren op andere opties", vertelt de technisch manager. "Dat is ook gebeurd. Erwin heeft zijn teleurstelling bij mij aangegeven en ik heb begrip voor zijn gevoelens, maar alles is gewoon op een normale manier gegaan", aldus de beleidsbepaler tegenover VI.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!