Nieuws

Slot lyrisch over Feyenoord en erkent moeilijke busreis: 'Knalde tegen het raam'

Slot lyrisch over Feyenoord en erkent moeilijke busreis: 'Knalde tegen het raam'

06-05-2022 09:07
1

Het moest bij Arne Slot na het duel met Olympique Marseille nog even indalen dat hij zich met Feyenoord voor de finale van de Conference League heeft geplaatst. De tacticus is ontzettend trots op zijn selectie na het 0-0 gelijkspel tegen de Fransen.

"Het is onwerkelijk, maar voelt nu nog als een van de vele wedstrijden", aldus Slot bij Veronica."Dit stapje is in principe het mooiste stapje, hoewel we nog een finale gaan spelen. Het is nog niet volledig ingedaald. We hebben veel moeite moeten doen om hem over de streep te trekken en goed verdedigd. Het was minder aantrekkelijk, maar dat had ook te maken met de kracht van de tegenstander."

Er hing voorafgaand aan het duel een grimmige sfeer in en rondom het Stade Vélodrome. De supporters van Marseille richtte zich op de spelersbus van de Rotterdammers en deze werd onder meer bekogeld met stenen. "Het koste veel moeite om hier te komen, we deden er een uur over. Er stonden een paar mensen met middelvingers, maar het was niet zo dat er duizenden mensen stonden te schreeuwen naar ons", aldus Slot.

"We kwamen tot stilstand op een plek waar de buschauffeur moeite had om snel doorheen te komen. John de Wolf zei al: lekker slim om hier tot stilstand te komen met al die bakstenen op de grond. Hij had z'n zin nog niet uitgesproken of er knalde er al een tegen het raam. Ik had niet het gevoel dat de spelers daarvan onder de indruk waren."

Aan het begin van het seizoen had niemand kunnen bedenken dat De Rotterdammers de tot de finale van het kersverse Europese toernooi zou geraken. "Ik denk niet dat iemand dit had verwacht. We moesten wachten tot Steven Berghuis was verkocht, van dat geld konden we spelers halen. Daarom duurde het wat langer voor het elftal in elkaar viel. Tegen Atlético Madrid zag je al zien dat er veel in deze jongens zit. We hebben de supporters heel erg trots gemaakt. Dat zijn ze altijd, maar zeker nu. Niet alleen in Europa, ook in de competitie."

Had jij aan het begin van het seizoen verwacht dat Feyenoord de finale zou bereiken? Laat het weten in de reacties