Nieuws

'Speculaties rondom Frenkie de Jong houden aan: nieuwe club genoemd'

'Speculaties rondom Frenkie de Jong houden aan: nieuwe club genoemd'

04-05-2022 12:51

De constante speculaties over de postitie van Frenkie de Jong hebben een nieuwe wending gekregen. Volgens Diario SPORT staat de Nederlander bovenaan het verlanglijstje van Juventus, alhoewel het dagblad ziet dat de Italianen een kleine kans maken.

De Oude Dame zou volgens de Spaanse krant bezig zijn een bod voor te bereiden om de dribbelaar naar Turijn te halen. Onlangs gaf Xavi Hernández nog aan dat hij niets liever wil dan dat De Jong langer bij Barça blijft. Toch blijven buitenlandse media druk speculeren over diens toekomst. Onder meer Bayern München, Manchester United zouden al geïnformeerd hebben naar hem.

Naar verluidt bedraagt de vraagprijs van Barcelona voor de international zeventig miljoen euro - minder dan het bedrag dat het in 2019 aan Ajax betaalde - en kan Juventus daar op dit moment nog niet aan voldoen. Daardoor schrijft SPORT over 'een onmogelijke droom' voor de ploeg van Massimiliano Allegri. Een eventuele spelersruil zou een optie zijn voor de Italiaanse topclub. In 2020 deden Barça en Juve ook al zaken: toen vertrok Miralem Pjanic (met weinig succes) naar Catalonië en verhuisde Arthur Melo op zijn beurt naar Juve.