Nieuws

Janmaat hoopt 14 jaar na dato weer op promotie: 'Ga ik proberen over te brengen'

Janmaat hoopt 14 jaar na dato weer op promotie: 'Ga ik proberen over te brengen'

03-05-2022 14:20

Daryl Janmaat hoopt op promotie naar de Eredivisie met zijn geliefde ADO Den Haag. De voormalig Oranje-international maakte veertien jaar geleden al een mooi volksfeest in Den Haag mee en hoopt dit jaar op een soortgelijk scenario.

Janmaat ziet dit seizoen veel parallellen met veertien jaar geleden. "Dat was een heel moeizaam seizoen, met heel veel probleempjes voor ons", zegt Janmaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het was bijvoorbeeld een jaar waarin faillissement dichtbij was, net zoals nu. Ook was het verwachtingspatroon rondom de club lange tijd laag, net zoals nu."

Toch ziet hij ook één groot verschil met het seizoen 2007/2008. "We hadden toen echt een heel ervaren team met veel oudere jongens. Nu zijn we een heel jong elftal en ben ik de oudste", aldus de 32-jarige verdediger.

De 34-voudig international kijkt met warme gevoelens terug op het promotiefeest. "Die promotie thuis tegen RKC, het feest erna; dat was heel erg mooi. Ik ga de komende weken bij mijn teamgenoten wel proberen over te brengen hoe uniek het is om te promoveren. En hopelijk kunnen we dat dan dit jaar weer. Want ADO hoort in de Eredivisie thuis."