Nieuws

Cerny krijgt tik tijdens duel met Heracles, voorzitter trekt boetekleed aan

Cerny krijgt tik tijdens duel met Heracles, voorzitter trekt boetekleed aan

30-04-2022 23:50

De Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente heeft een aantal aanhoudingen opgeleverd na misdragingen van het publiek. Eén supporter ging zo ver dat hij een tik uitdeelde aan Twente-speler Vaclav Cerny

Het ging er hard aan toe in de derby en dat werd alleen maar opgevoerd na de vroege rode kaart van Heraclied Anas Ouahim. Doelman Lars Unnerstall kreeg gedurende de wedstrijd meerdere projectielen naar zijn hoofd gegooid. Tijdens een opstootje bij de zijlijn kreeg Cerny een tik van een supporter.

Heracles-directeur Rob Toussaint heeft inmiddels zijn verontschuldigen aangeboden. "Dit kan echt niet en is een grote smet op de avond", citeert TC/Tubantia. "We gaan snel uitzoeken wie het is geweest, dit tolereren we natuurlijk niet. Dit kan niet en dit mag niet", besluit hij. Er was geen Twente-publiek aanwezig in Almelo, waardoor de Twente-spelers het moesten ontgelden. 

Twente-trainer Ron Jans stond ook te kijken van het incident. "Cerny krijgt gewoon een tik van een supporter", zegt de trainer tegenover ESPN. "Bij een corner beweegt gewoon het net. Ik vind het hartstikke mooi, dat meeleven, maar het publiek zit er wel iets te dicht op, volgens mij", besluit Jans.