Ajax komt stugge openingsfase te boven en boekt overtuigende zege op PEC

30-04-2022 20:36 Laatste update: 20:44

Ajax heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in het competitieduel met PEC Zwolle. De bezoekers begonnen brutaal aan het duel, maar de Amsterdammers kwamen steeds meer in het stuk voor en boekten vervolgens een verdiende overwinning. Het werd 3-0 in de Johan Cruijff ArenA, waardoor de druk weer bij PSV ligt.

Bij de Amsterdammers mocht Youri Regeer zijn basisdebuut maken. Het was PEC dat gevaarlijk uit de startblokken schoot. Een voorzet van Thomas van den Belt belandde op het hoofd van Chardi Landu die voorlangs kopte na een misser van Stekelenburg. Na dit moment was het Ajax dat zoals gebruikelijk veel de bal had, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Totdat de klok minuut dertig aantikte: het was Dusan Tadic die zijn klasse liet zien. Na een spleitende pass van Kenneth Taylor, besloot de Serviër nadat de bal gestuit was om uit te halen richting de lange hoek: 1-0.

Niet veel later was PEC dicht bij de gelijkmaker. Na een cornervariant legde Gervane Kastaneer de bal panklaar neer voor Daishawn Redan, die hem ver overjaagde. Ajax kwam in de openingsfase met de schrik vrij en stond bij het rustsignaal verdiend met 1-0 voor.

In de tweede helft sloeg Ajax snel toe en scoorde Davy Klaassen de 2-0. PEC was niet opgewassen tegen het combinatiespel van Ajax en moest in de slotfase ook nog de 3-0 slikken toen Klaassen voor zijn tweede treffer tekende door de bal fantastisch in de kruising te plaatsen. Na de 3-0 kwamen Brian Brobbey en Edson Álvarez nog binnen de lijnen voor Sebastien Haller en Kenneth Taylor.

Door de overwinning legt Ajax alle druk weer bij PSV, dat zondag Willem II ontvangt. De Amsterdammers genieten een tijdelijke voorsprong van zeven punten: dat verandert weer in vier punten als PSV het duel met de Tilburgers winnend afsluit.