Nieuws

Stam staat open voor nieuw avontuur: 'Maar ik wil geen assistent zijn'

Stam staat open voor nieuw avontuur: 'Maar ik wil geen assistent zijn'

20-10-2021 11:23

Jaap Stam zit na zijn ontslag bij FC Cincinnati zonder club, maar de oud-verdediger staat open voor een nieuwe werkgever. De oud-verdediger geeft aan open te staan voor alles, zolang het maar een functie als hoofdtrainer betreft. 

De voormalig bikkelharde verdediger maakt in gepsrek met RTL Nieuws kenbaar dat het totaalplaatje moet kloppen. "Ik heb ambities en wil graag werken bij een club waar mensen hetzelfde idee hebben als ik", aldus Stam. "Ik weet dat ik het kan, maar uiteindelijk ben ik ook afhankelijk van verschillende factoren." Na twee minder succesvolle periodes bij Feyenoord en FC Cincinnati staat Stam 'in principe open voor alles'. "Dat kan in Nederland zijn, maar ook in het buitenland", vervolgt hij.

"Maar het gezin is belangrijk, dus alles moet goed geregeld zijn als we naar het buitenland zijn", houdt Stam een slag om de arm. De oud-speler van Manchester United en Lazio Roma weet één ding zeker: hij wil hoofdtrainer zijn. "Ik zie mezelf niet meer zo snel als assistent werken. Ik ben al enige jaren als hoofdtrainer aan de gang en wil gewoon mijn eigen beslissingen nemen. Dat kan niet als je assistent bent. Dit ligt me prima."