Alisson Becker komt met plaagstoot aan het adres van tijdrekkende Pickford

24-04-2022 21:15

Everton-doelman Jordan Pickford zorgde door zijn gedrag tijdens de wedstrijd tegen Liverpool (2-0 nederlaag) voor veel frustratie bij Jürgen Klopp. De Duitser hekelde het tijdrekken van de Engels international. In de slotfase van het duel kon Liverpool-keeper Alisson Becker het niet laten een non-verbale sneer uit te delen aan het adres van Pickford.

Uiteindelijk wist Liverpool het duel in de tweede helft naar zich toe te trekken, dankzij doelpunten van Andy Robertson en Divock Origi. "We verwachtten de tactiek van Everton wel, maar we reageerden er niet goed op", vertelde Klopp na afloop aan de BBC. "Het is ook moeilijk. Elke bal die Pickford in zijn handen had, kostte vijf minuten", vervolgt hij sarcastisch. "We kwamen daardoor niet in het ritme wat we nodig hadden."

Toen de wedstrijd al lang en breed beslist was, kon Becker het niet laten een plaagstoot uit te delen. Pickford ging gedurende het duel meerdere malen theatraal op de bal liggen, zonder dat daar aanleiding voor was. De Braziliaanse goalie besloot hetzelfde te doen, wat zorgde voor kolderieke beelden. De actie kon op de goedkeuring van het Anfield-publiek rekenen.