PEC wint kelderkraker van RKC en klimt uit directe degradatiezone

23-04-2022 21:54 Laatste update: 21:56

PEC Zwolle heeft zaterdag op bezoek bij RKC Waalwijk goede zaken gedaan. Door goals van Thomas van den Belt en Bram van Polen trokken de Blauwvingers de overwinning over de streep in een verder gelijk opgaand duel.

PEC stond voor het begin van de wedstrijd op de voorlaatste plaats en daarom was het pompen of verzuipen voor de club uit Zwolle. Na zestien minuten zorgde Van den Belt voor de openingstreffer. Vóór de treffer van Van den Belt hadden beide ploegen goede kansen om de score al te openen, in een wedstrijd die over en weer ging. Jens Odgaard werd vlak na de treffer vervangen door Michiel Kramer door een teruggekeerde blessure.

Zowel RKC als PEC hadden leuk voetbal te bieden aan de neutrale toeschouwer, maar het ontbreek vaak bij beide adressen aan de eindpass. In de tweede helft kreeg Daishawn Redan een gele prent voor een schwalbe in het strafschopgebied, maar de VAR corrigeerde scheidsrechter Joey Kooij, die naar de stip wees. Van Polen faalde niet en zorgde vanaf de elf meter voor de 0-2.

RKC was zeker niet de mindere in eigen huis, maar vergooide de eigen kansen óf stuitte op de uitstekend optredende Kostas Lamprou. Uiteindelijk zat het er niet in voor de Waalwijkers en liep Zwolle met de overwinning weg. Door de driepunter klimt PEC naar de zestiende plaats en komt het op punten gelijk met nummer vijftien Fortuna. RKC blijft op de veertiende plaats steken met twee punten voorsprong op PEC.