Nieuws

Aangeslagen Bony opnieuw in de lappenmand, Ivoriaan mist thuisduel met Ajax

Aangeslagen Bony opnieuw in de lappenmand, Ivoriaan mist thuisduel met Ajax

22-04-2022 18:53 Laatste update: 18:57

Wilfried Bony heeft vrijdag opnieuw een blessure opgelopen en zal niet inzetbaar zijn tegen Ajax op zaterdag. De NEC-spits zou eigenlijk in de basis staan tegen de Amsterdammers, maar daar gaat nu een streep door. 

"Dit is een enorme teleurstelling, omdat hij de laatste weken alles heeft meegedaan op de training", zegt trainer Rogier Meijer tegenover De Gelderlander, die verbaasd is over de kwetsuur. "Op geen enkele wijze leek het erop dat deze blessure stond te gebeuren. Bony zou starten tegen Ajax, dus deze blessure is extra vervelend voor hem."

Meijer vreest het ergste voor de vedette. "Het is speculeren of het einde seizoen is voor Bony, maar spierblessures duren meestal niet één of twee weken. Hij liep niet soepel van het veld af", aldus de trainer.

Het is tot nu toe geen gelukkig huwelijk tussen NEC en Bony. De 33-jarige Ivoriaan keerde in januari van dit jaar terug naar de Eredivisie, waar hij in 2013 voor het laatst speelde. In dat jaar werd Bony ook de topscorer van de Eredivisie bij Vitesse, waarmee hij een transfer naar Swansea City verdiende.