Volendam dicht bij Eredivisie na overwinning op Jong Ajax zonder Ihattaren

16-04-2022 18:31 Laatste update: 19:07

FC Volendam kan zich alvast gaan voorbereiden op de Eredivisie. De ploeg stond zaterdagavond tegenover Jong Ajax en had het in de eerste helft zwaar met het jeugdelfal. Een rode kaart voor de Amsterdammers gaf echter de doorslag voor de club uit het vissersdorp. Het werd 3-1 in Volendam.

Volendam wist dat het met een overwinning zo goed als zeker gepromoveerd is naar de Eredivisie, maar kwam vroeg op achterstand. Christian Rasmussen zette de bezoekers uit Amsterdam na drie minuten al op voorsprong. Na een klein half uur deed Robert Mühren iets terug voor de thuisploeg en stond het weer gelijk.

Jong Ajax moest vlak voor rust met tien man verder na een domme actie van Enric Llansana. De middenvelder zat al op een gele kaart, maar trok aan de noodrem bij een doorgebroken speler en mocht met een directe rode kaart vertrekken. De ruststand was 1-1.

In de tweede helft ging Volendam op zoek naar de overwinning en kwam het snel op voorsprong. Gaetano Oristanio zorgde na een klein uur voor de 2-1. Een kwartier voor einde maakte Mühren zijn tweede en wist Volendam dat de overwinning in veilige haven was.

Door de belangrijke driepunter staat Volendam maar liefst zeven punten voor op FC Eindhoven, dat vrijdagavond onderuit ging tegen Jong PSV. Met nog drie wedstrijden te gaan, kan promotie de Volendammers bijna niet meer ontgaan.