Wedstrijdverslag

Inter neemt tijdelijk koppositie over na overwinning op Spezia en bankzitter Zoet

Inter neemt tijdelijk koppositie over na overwinning op Spezia en bankzitter Zoet

15-04-2022 20:56 Laatste update: 21:00

Internazionale heeft vrijdagavond een belangrijke zege geboekt in de Serie A en tijdelijk de koppositie overgenomen. Spezia Calcio, waar Jeroen Zoet op de bank vertoeft, maakte het nog spannend tegen de Nerrazurri in de slotfase, maar werd uiteindelijk getrakteerd op een 1-3 nederlaag. 

Stefan de Vrij begon op de bank bij Inter, terwijl Denzel Dumfries aan de aftrap stond bij de Milanese ploeg. Na ruim een half uur spelen opende Marcelo Brozovic de score voor de bezoekers op aangeven van Danilo D'Ambrosio. Spezia wist in de eerste helft niet tot een gelijkmaker te komen en de ruststand was dan ook 0-1. 

Edin Dzeko verliet in het tweede bedrijf na ruim een uur spelen het veld voor Lautaro Martínez. Alexis Sánchez kwam ook binnen de lijnen voor Joaquín Correa. Op aangeven van Ivan Perisic verdubbelde Martínez de score en leek Inter op rozen te zitten tegen de laagvlieger. Dumfries verliet een kwartier voor tijd het veld voor Matteo Darmian. De Vrij mocht in de slotfase nog meedoen en verving Alessandro Bastoni. 

Spezia wist vlak voor tijd nog terug te komen in de wedstrijd. Giulio Maggiore zorgde nog voor enige spanning in het duel, maar in de absolute slotseconde zorgde Sanchez voor de bevrijdende 1-3. Door de overwinning klimt Inter over stadsrivaal AC Milan heen, dat later op de avond nog tegen Genoa speelt. Spezia blijft door de nederlaag op de vijftiende plaats steken, maar lijkt inmiddels wel veilig in de Serie A.