Nieuws

Rodgers wil Conference League winnen: 'Eerste wedstrijd gaf ons veel motivatie'

Rodgers wil Conference League winnen: 'Eerste wedstrijd gaf ons veel motivatie'

13-04-2022 14:22

Brendan Rodgers hoopt dat zijn ploeg het gevoel van de FA Cup-winst gaat gebruiken in de wedstrijd tegen PSV. Volgens de Noord-Ierse Leicester City-manager staat zijn ploeg voor een 'geweldige mogelijkheid' om voor het eerst in de clubgeschiedenis door te dringen tot de halve finale van een Europees toernooi, zei hij op de persconferentie.

Donderdagavond staan PSV en The Foxes tegenover elkaar in Eindhoven. Het heenduel eindigde in 0-0, waardoor beide ploegen een prima uitgangspositie hebben voor de return. Rodgers hoopt de Conference League te winnen. "We hebben dat gevoel gehad met de FA Cup", blikt hij terug op de bekerwinst in mei 2021. "We zijn een andere club dan PSV, zeker qua historie die de club heeft in Europese competities", vervolgt hij.

"Wij zijn precies het tegenovergestelde van dat. Het enige wat je daaraan kunt doen is dingen bereiken. Dit is een geweldige mogelijkheid voor ons om dat te doen. We zijn klaar om te knallen", toont Rodgers zich strjidbaar. "De eerste wedstrijd gaf ons veel motivatie en we zullen er alles aan doen om door te dringen tot de halve finale."