Nieuws

Schmidt vol lof over PSV-wissels: 'Deze spelers zijn klaar als je ze nodig hebt'

Schmidt vol lof over PSV-wissels: 'Deze spelers zijn klaar als je ze nodig hebt'

11-04-2022 08:27

Roger Schmidt is erg te spreken over de mentaliteit van Bruma en Marco van Ginkel. Het PSV-duo zit doorgaans op de bank, maar verscheen zondagmiddag aan de aftrap van het duel met RKC Waalwijk (2-0).

"Juist de houding van de spelers die niet altijd in de basisopstelling staan, is heel belangrijk voor de sfeer in de selectie", aldus Schmidt op het persmoment na afloop van de wedstrijd. "Zeker in de komende weken. Dan hebben we de perfecte teamspirit nodig. We kunnen het niet alleen met kwaliteit en tactiek, als je het meer wil dan andere teams heb je misschien de kans om prijzen te winnen."

De Duitse oefenmeester is lovend over het gedrag van Van Ginkel. "Marco is ook een heel goed voorbeeld. Hij is onze aanvoerder, maar heeft ook niet heel veel gespeeld. Maar hij zorgt altijd overal voor en is altijd positief. Deze spelers zijn klaar als je ze nodig hebt en vandaag hebben ze dat wederom laten zien."

"Spelers moeten voelen dat ze de kans krijgen om te spelen als ze het beter doen dan anderen', zegt Schmidt. "Dan kan je positief blijven en hard blijven werken om een basisspeler te worden. Bruma speelt nu drie jaar bij PSV en is niet altijd een basisspeler geweest. Hij heeft moeilijke periodes gehad, maar op dit moment is hij een heel belangrijke speler voor ons."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!