Nieuws

Buijs niet te spreken over handelswijze FC Groningen: Daar heb ik moeite mee

Buijs niet te spreken over handelswijze FC Groningen: "Daar heb ik moeite mee"

03-04-2022 12:24

Danny Buijs is kan de beslissing van FC Groningen om niet met hem verder te gaan begrijpen. De manier waarop de trainer het te horen kreeg is hij echter niet van gediend.

Dat Mark-Jan Fledderus en Danny Buijs geen beste vrienden zijn, is inmiddels algemeen bekend. "Wij zijn heel verschillend als persoon, maar ik heb meerdere mensen om me heen waar ik prima mee samen kan werken terwijl we verschillend zijn", aldus Buijs bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Soms is het juist wel goed als je verschillend bent. Je hebt niet alleen maar dezelfde mensen om je heen nodig. Het gaat ook om een stukje visie en inhoud. Ook dat mag, want er is niet één waarheid", toont de trainer zich begripvol.

"De manier waarop, daar heb ik wel moeite mee. Het gesprek zou komen in de winterstop. In november werd naar mij gecommuniceerd dat ze dit op hun verzoek naar voren wilden halen. Dan kun je al een datum plannen. En dat duurde en dat duurde, tot drie dagen voor de winterstop na de verloren uitwedstrijd tegen Heracles op zaterdag", aldus Buijs

Na de verliespartij kreeg Buijs telefoon vanuit Groningen. "Ik werd op zondagochtend om acht uur gebeld: of ik drie dagen later op mijn eerste vrije dag op gesprek kon komen. Daar had ik wel moeite mee. Dat kon ook gewoon op maandag of dinsdag."

Volgend jaar staat huidig Heracles-trainer Frank Wormuth voor de groep bij FC Groningen. Danny Buijs heeft nog geen nieuwe club gevonden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!