Nieuws

Pogba spreekt over depressie in openhartig interview: 'Soms heb je het niet door'

Pogba spreekt over depressie in openhartig interview: 'Soms heb je het niet door'

22-03-2022 22:34 Laatste update: 22:35

Paul Pogba heeft zich in een uitgebreid interview met Le Figaro uitgelaten over depressie binnenin de voetbalwereld. De Franse ster zegt dat er niet genoeg aandacht wordt besteed aan mentale gezondheid binnen het voetbal. Arsenal-legende Thierry Henry liet zich eerder in maart al uit over dezelfde kwestie. 

"Ik heb depressies gehad in mijn carrière, maar we praten er niet over. Soms weet je niet eens dat je er last van hebt en wil je je simpelweg isoleren. Als je alleen wil zien, is het een onmiskenbaar teken dat er iets meer aan de hand kan zijn", spreekt Pogba in het openhartige interview.

De Franse middenvelder van Manchester United werd onlangs overvallen en meerdere objecten in zijn huis werden gestolen, waaronder juwelen van zijn moeder en zijn gouden WK-medaille uit 2018. "Wat me het meest bang maakte, was dat mijn twee kinderen tijdens dit incident thuis waren bij de oppas. Ze hoorde alles, belde mijn vrouw en de beveiliging en sloot zich toen op bij de jongens in de kamer."

Pogba speelde bij Juventus de sterren van de hemel tot hij in 2016 naar Manchester United vertrok en onthaald werd als grote ster. De Fransman speelt de laatste tijd echter wisselvallig en mocht niet in de basis beginnen tegen Atlético Madrid in de Champions League. De inmiddels 29-jarige middenvelder kwam dit seizoen tot nu toe tot zestien wedstrijden in de Premier League, waarin hij goed was voor één goal en negen assists.