Nieuws

Van den Brom: 'Ik heb veel discussies gevoerd met Koopmeiners over zijn positie'

Van den Brom: 'Ik heb veel discussies gevoerd met Koopmeiners over zijn positie'

21-03-2022 22:17 Laatste update: 22:25

John van den Brom was ervan overtuigd dat Teun Koopmeiners als centrale verdediger de absolute top kon halen. Analisten Youri Mulder en Ronald de Boer zien een plek op het middenveld bij Oranje weggelegd voor de speler van Atalanta Bergamo. 

Van den Brom liet aan tafel bij Rondo weten dat hij gedurende zijn periode als trainer van AZ veel discussies met Koopmeiners gevoerd heeft over zijn ideale positie. "Teun vond zichzelf altijd een middenvelder en dat heeft hij goed gezien, want hij doet het nu heel goed", lacht de voormalig trainer van AZ. "Ik heb hem ook heel veel uitgespeeld als linker centrale verdediger. Deels doordat we daar toen wat problemen hadden met de blessure van Ron Vlaar en daar heeft hij het toen ook heel goed gedaan. Ik was er echt van overtuigd dat hij op die positie de absolute top zou kunnen halen", aldus Van den Brom.

Analisten Mulder en De Boer denken dat Koopmeiners perfect in het systeem van de bondscoach zou passen. "Van Gaal gaat nu met drie verdedigers oefenen en dan vier middenvelders. Koopmeiners kan dan met Frenkie de Jong centraal op het middenveld spelen. Dat kan hartstikke goed", stelt Mulder. Het valt De Boer op dat de 24-jarige middenvelder bij Atalanta veel dieper speelt dan bij AZ. "Hij staat op een hele andere positie dan bij AZ, maar hij doet het goed hoor."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!