Nieuws

Cruijff waarschuwt Barcelona: 'Met beide benen op de grond blijven staan'

Cruijff waarschuwt Barcelona: 'Met beide benen op de grond blijven staan'

21-03-2022 09:39 Laatste update: 10:02

Jordi Cruijff is trots op de manier waarop FC Barcelona aartsrivaal Real Madrid met 0-4 heeft afgedroogd in El Clásico. Het bestuurslid van de Catalenen noemde de zege een 'droomwedstrijd' en ziet dat Barça bezig is aan een opmars, maar waarschuwt ook dat de ploeg niet naast zijn schoenen moet gaan lopen. 

"Wij kunnen niet om meer vragen", stelt Cruijff in gesprek met Movistar+. "Vanwege het puntenverschil en het feit dat Madrid koploper is, is het altijd ingewikkeld. Maar ik denk dat het team al een paar maanden in de lift zit, zich comfortabel voelt en goed voetbal speelt."

"Tegelijkertijd moet je met beide benen op de grond blijven staan en hard werken om alles te winnen wat er nog over is", vervolgt Cruijff. De zoon van de legendarische nummer veertien ziet dat Barcelona een stuk beter draait met de komst van winteraanwinsten Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré. Cruijff weet niet waar Barcelona op de ranglijst zou staan als de aankopen vanaf het begin van het seizoen meedraaiden. 

"We zullen het nooit weten. We kunnen ons allemaal het antwoord voorstellen, maar we zullen het nooit weten. Xavi verstevigt de groep, maar beetje bij beetje begint dit een belangrijke draai te krijgen. Het was een zeer belangrijke klap tegen een zeer taaie rivaal", besluit Cruijff. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!