Treffer Dumfries niet genoeg voor Inter, Milan ruikt kans om uit te lopen

19-03-2022 19:55 Laatste update: 19:57

Internazionale heeft opnieuw puntenverlies geleden in de titelstrijd in Italië. Fiorentina kwam brutaal op voorsprong en ondanks een vroege gelijkmaker van Denzel Dumfries konden de Nerazzurri de schade niet meer volledig herstellen. Het werd 1-1 in San Siro.

Denzel Dumfries begon in de basis bij de Nerazzurri, terwijl Stefan de Vrij aan de kant stond vanwege een kuitblessure. In de eerste helft tastten beide ploegen vooral de wedstrijd af en werd er niet gescoord. Inter zocht de kleedkamers op met de kennis dat er gewonnen moest worden om AC Milan en Napoli bij te houden.

Het waren echter de bezoekers die als eerste toesloegen in de tweede helft. Lucas Torreira had slechts vijf minuten nodig in de tweede helft om Fiorentina op voorsprong te schieten. Inter moest in de achtervolging, maar hoefde niet lang te wachten op de gelijkmaker.

Dumfries stootte namelijk op en kopte een voorzet van Edin Dzeko hard tegen de touwen na een klein uur spelen. Na de treffer van Dumfries werd echter niet meer gescoord en zal Inter genoegen moeten nemen met het punt.

Door het gelijke spel heeft koploper Milan de kans vijf punten uit te lopen op de aartsrivaal. De Rossoneri gaan later op de zondagavond op bezoek bij Cagliari. Fiorentina blijft op de achtste positie staan. Inter heeft in de laatste vier duels drie keer gelijkgespeeld in de Serie A en heeft de koppositie eigenhandig uit handen gegeven.