Nieuws

Van Marwijk gaat met pensioen: 'Ga geen last krijgen van Dick Advocaat-syndroom'

Van Marwijk gaat met pensioen: 'Ga geen last krijgen van Dick Advocaat-syndroom'

14-03-2022 11:02 Laatste update: 12:05

Het dienstverband van Bert van Marwijk bij de Verenigde Arabische Emiraten is naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste kunstje als hoofdtrainer geweest. De Nederlandse coach bevestigt op de Duitse televisie dat hij met pensioen gaat.

Als analist bij Viaplay werd Van Marwijk gevraagd naar zijn toekomstplannen. "Dit zal mijn laatste klus zijn geweest", vertelt de voormalig bondscoach van Oranje in de studio. "Of ik nog wat jaartjes te gaan heb? Dat hoop ik toch wel", vervolgt de 69-jarige de Deventenaar met een kwinkslag.

Volgens de coach die met Feyenoord de UEFA Cup in het seizoen 2001/02 won is het de juiste tijd om te stoppen. "Maar als trainer is het voor mij wel mooi geweest. Ik ga in ieder geval geen last krijgen van het Dick Advocaat-syndroom. Zeker niet."

Naast het veroveren van de Europese eindprijs met de Rotterdammers was het bereiken van de WK-finale in 2010 met het Nederlands elftal het andere absolute hoogtepunt in de imposante carrière van de oud-voetballer. Vervolgens was de 69-jarige coach nog trainer van onder meer Borussia Dortmund en Hamburger SV.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Viaplay Sport Nederland (@viaplaysport_nl)