Nieuws

Boskamp lyrisch over Ajax-talent: 'Ik heb zelden zo'n goede speler gezien'

Boskamp lyrisch over Ajax-talent: 'Ik heb zelden zo'n goede speler gezien'

08-03-2022 17:10

Ajax heeft met het aantrekken van Rayane Bounida een grote slag geslagen, stelt Jan Boskamp. De analist woont al jaren in België en volgt het voetbal bij de zuiderburen op de voet. "Hij is één van de grootste talenten van België. Ik heb op die leeftijd zelden zo'n goede speler gezien."

Bounida komt over van RSC Anderlecht en tekent voor drie jaar met een optie voor nog twee jaar in Amsterdam. Boskamp is lyrisch over het Belgische talent. "Hij is verschrikkelijk goed. In alles. Er zijn in België mensen die zeiken dat hij te klein is, maar hij compenseert dat ruimschoots met snelheid en vooral techniek. Die jongen kan op deze leeftijd al alles met een bal", vertelt Boskamp in het Algemeen Dagblad

"Hij is één van de grootste talenten van België. Ik heb op die leeftijd zelden zo'n goede speler gezien. Zijn positie? Hij komt overal op het veld. Als hij de bal maar krijgt. Een echte rasvoetballer, van wie ik verwacht dat hij op den duur op de nummer tien-positie uit zal komen." Ondanks het talent, blijft Boskamp wel voorzichtig. "Talent alleen is geen garantie voor succes", besluit de analist.